Başkan Akdoğan’dan Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı — Niğde Belediyesi

Başkan Akdoğan’dan Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Akdoğan mesajında ‘’İstiklal mücadelemizin ebedi destanı İstiklal Marşımızın ruhunu özellikle ülkemizin içinde bulunduğu bu zor zamanlarda daha çok yaşamalı ve yaşatmalıyız’’ dedi.

Belediye Başkanı Akdoğan yayınladığı mesajında, ’’Destansı bir mücadelenin inancını yüreğinden satırlara taşıyan İstiklal marşımızın usta şairini hakkıyla anmamız gerekmektedir. O dönem yaşadığı toplumun içinde olarak, o toplumun değerlerini bilen Mehmet Akif Ersoy milletimizin duygu ve düşüncelerine İstiklal Marşı’yla en iyi şekilde tercüman olmuştur. Büyük zorluklar ve fedakârlıklarla kazanılan istiklal mücadelemiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mısralarıyla ölümsüzleşmiştir. Milletimizin yaşadığı en sıkıntılı dönemde, “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut vermiş, milli mücadele ruhunun daha çok yeşermesine vesile olmuştur. Bundandır ki usta şairimize sahip çıkmak, onu kendimize rehber edinmek ve gelecek nesillere aktarmamız gerekmektedir’’ ifadelerini kullandı.

‘’İstiklal mücadelemizin ebedi destanı İstiklal Marşımızın ruhunu özellikle ülkemizin içinde bulunduğu bu zor zamanlarda daha çok yaşamalı ve yaşatmalıyız’’ diyen Başkan Akdoğan mesajını şu sözlerle tamamladı.  ‘’Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan  millet sevgisinin, bağımsızlık mücadelesinin en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı’nı Türk milletine armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, vatan uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum’’.