Başkan Akdoğan’ın “Gaziler Günü” mesajı — Niğde Belediyesi

Başkan Akdoğan’ın “Gaziler Günü” mesajı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bağımsızlığımızı, canı pahasına göğsünü siper eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimize borçlu olduğumuzu vurguladı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin yıldönümü ve Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Akdoğan, mesajında aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için canlarını hiçe saydığını ifade ederek, “Bugün bu topraklarda bağımsız ve hür bir şekilde yaşıyorsak bunu, Milli birliğimiz ve bütünlüğümüz için canlarını hiçe sayan ve göğsünü siper eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu nedenle gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınları bizlerin baş tacıdır. Türk milleti, Sadece 19 Eylül’de değil, yılın hergünü aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi hak ettikleri şekilde övgü ve minnetle anmaktadır” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor gazilik mertebesine ulaşan tüm gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyor, 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyorum” ifadesini kullandı.