Halep’e Yardım Kermesinin Açılışı Yapıldı — Niğde Belediyesi

Halep’e Yardım Kermesinin Açılışı Yapıldı

Niğde Belediyesi’nin Niğde Kültür, Eğitim, Gelişim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’yle birlikte düzenlediği ‘’Halep’e Yardım Kermesi’nin’’ açılışı  Hüdavent Hatun Sosyal Tesisi’nde Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarafından yapıldı.

Kermesin açılışında bir konuşma yapan Başkan Akdoğan kermesten elde edilecek gelirlerin Kızılay aracılığıyla Halep’e ulaştırılacağını vurguladı. Kermese destek için herkesi davet eden Akdoğan ‘’Şimdiden bir tır dolusu patates, bir kamyon temizlik maddesi ve çocuk bezi olarak kermesimize katkıda bulunanlar var. Bu yardımlar kermesimiz dışında, biz bunu kermese dahil etmedik. İnşallah kermesin sona ermesiyle beraber hem kamuoyuyla paylaşacağız hem de bunların nakdini Niğde Belediyesi olarak bizler sağlayacağız’’ dedi.

‘’ALLAH KİMSEYİ VATANSIZ BIRAKMASIN’’

Konuşmasında Suriye’de yaşanan insanlık dramına değinen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’ Suriye’de yaşananlar içler acısı bir durum. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Türkiye’de şuanda  3 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz yaşıyor. Bundan beş sene önceye gittiğimizde Türkiye’deki Suriyelilerin de bir vatanı vardı. Okulu, işi, evi arabası, çoluğu çocuğu vardı. Ama şuanda bunların hiçbiri yok’’ şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimiz’in komşusu açken tok yatan bizden değildir hadisine değinen Akdoğan’’ imkanlarımız ölçüsünde dünyadaki tüm mağdur insanlara destek olmamız gerekiyor. Bu destek sayesinde de ülkemizin başından birçok belanın savacağını düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

BAŞKAN’DAN 5 BİN LİRALIK PASTA

Niğde Kültür, Eğitim, Gelişim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Halep için yaptığı pastayı Başkan Akdoğan 5 bin liraya satın alarak kermese destek oldu.

Halep’e yardım kermesinin açılışına Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti Niğde İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Aykin, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada kermes 2 Ocak 2017 Pazartesi gününe kadar sabah 08:00 ile 19:00 saatleri arasında açık olacak.