Hikaye Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı — Niğde Belediyesi

Hikaye Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı

Türkiye genelinde düzenlenen ‘’ Gençlerin Kalemiyle 15 Temmuz Ruhu Hikayelerde Yaşatılıyor’’ temalı hikaye yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Niğde Belediyesi tarafından verildi.

Niğde Belediyesi ve 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi’nin düzenlediği ‘’ Gençlerin Kalemiyle 15 Temmuz Ruhu Hikayelerde Yaşatılıyor’’  hikaye yarışmasının ödül töreni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekili  ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın  Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi yöneticileri ile öğrencileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi korosunun seslendirdiği eserlerle devam etti.

15 TEMMUZ EN HAİNCE KALKIŞMAYDI

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz; Türk milletinin bu coğrafyada yaşadığı darbe girişimlerinden en haince yapılan kalkışma olduğunu vurguladı. Akdoğan, ‘’ Aslında Cumhuriyet döneminin öncesinde Türkiye üzerinde oynanan oyunlar 1700 lü yıllardan bugüne kadar devam ediyor. Bazen muhtıra, bazen darbe girişimi, bazen tankları yürütme, bazen yöneticileri, başbakanları, cumhurbaşkanlarını veya padişahları alaşağı etme gibi birçok darbeyi bu millet yaşadı. 16 Nisan’da bir referandum yaptık. Bu referandum batının elinin Türkiye’nin üzerinden çekilmesiyle ve bu ülkenin 15 Temmuz’ları yaşamamasıyla ilgiliydi’’ dedi.

İNŞALLAH BU MİLLET 15 TEMMUZ GİBİ OLAYLARLA KARŞILAŞMAZ

Ödül töreninin kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir dolayısıyla Niğde’de düzenlendiğinin altını çizen Başkan Akdoğan, ‘’ 15 Temmuz ruhuyla ilgili Türkiye genelinde bir yarışma düzenlendi. Yarışmanın Niğde’de olmasının anlamı 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve bu millete mal olmuş şehidimiz Ömer Halisdemir’dir. İnşallah bu millet bir daha 15 Temmuz ve benzeri olaylarla karşı karşıya kalmaz. Cenab’ı Hak milletimizin birliğini beraberliğini muhafaza etsin. Bu millet, bu bayrak, bu ezan ve bu toprak için bugüne kadar vermiş olduğumuz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum’’ diye konuştu.

Ödül töreninde konuşma yapan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekili  ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu da yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

ÖDÜLLER PROTOKOLDEN

15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi ve Niğde Belediyesi’nin birlikte düzenlediği, Türkiye geneli ‘’ Gençlerin Kalemiyle 15 Temmuz Ruhu Hikayelerde Yaşatılıyor’’ temalı yarışmada dereceye girenleri ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

‘’Beni Bir Kelebek Öptü’’ hikayesiyle birinci olan Mehmet Furkan Şaşma’ya ödülünü Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu verdi.

AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, ‘’Şehadetin Ninnisi’’ adlı hikayesiyle yarışmada ikinci olan Cemile Ezgi Aktaş’a ödülünü verirken Dede Korkut Hikayeleri’nin yer aldığı bir set de hediye etti.

Yarışmada üçüncü olan  ‘’Ebabil Kuşları’’ hikayesiyle Ceyda Elmas’a ise AK parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ödülünü vererek öğrencileri tebrik etti.

‘’Yılmadık Yılmayız’’ hikayesiyle yarışmada dördüncü olan  İrem Yıldız’a ise ödülünü Belediye Başkanı  Faruk Akdoğan verdi.

15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösterilerin ardından ödül töreni son buldu.

Bu arada Türkiye’nin farklı okullarından yarışmaya katılan 368 eser arasından belirlenen ilk 10 eser Niğde Belediyesi tarafından kitap haline getirilecek ve gençlerin faydalanması için Türkiye’nin dört bir yanındaki okul kütüphanelerine gönderilecek.