Niğde Belediyesi’nin Aşure İkramları Başladı — Niğde Belediyesi

Niğde Belediyesi’nin Aşure İkramları Başladı

Niğde Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği  Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında bu yılın ilk aşure ikramı Ömer Halisdemir Meydanı’nda yapıldı. Vali Yılmaz Şimşek ile birlikte vatandaşlara aşure ikram eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diledi.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlik; Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Kılıç ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

YARDIMLAŞMAK VE PAYLAŞMAK BİZİM İÇİN ÖN PLANDADIR

Dua okunmasının ardından vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,’’ Yardımlaşmak ve paylaşmak bizim için her zaman ön plandadır. Mübarek Muharrem ayında Niğde Belediyesi olarak aşure dağıtmak da bizim geleneğimizdir. Bu vesileyle muharrem ayının birlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine, ülkemiz ve dünya üzerinde yaşanan tüm olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını temenni ediyorum. İlkini Ömer Halisdemir Meydanı’nda başlattığımız aşure ikramımız 20 Ekim tarihine kadar 9 ayrı program ve 26 ayrı noktada düzenlenecektir’’ dedi.

Bu arada Niğde Belediyesi’nin 20 Ekim Cuma gününe kadar 60 bin kişilik aşure dağıtım programı şu şekilde:

4 Ekim Çarşamba: İlhanlı Mahallesi Pazaryeri

6 Ekim Cuma: Ulu Cami, Sungurbey, Talayhan, Dışarı, Derbent Fatih Camii

8 Ekim Pazar: Pazar Pazarı

10 Ekim Salı: Selçuk Mahallesi Salı Pazarı

12 Ekim Perşembe: Perşembe Pazarı

13 Ekim Cuma: Pelit Camii, Çifte Minare, Ata Sanayi, Köy Hizmetleri, İnsel, Nar, Kendirli ve Paşa Camileri

16 Ekim Pazartesi: Şahinali Mahallesi Pazartesi Pazarı

18 Ekim Çarşamba: Hastane Önü

20 Ekim Cuma: Özbelde, Murat Evler, Dörtayak, Fatih, Terminal TOKİ ve Hanımağa Camilerinde aşure dağıtımı yapılacak.