Niğde Belediyesi’yle Bayanlar El Emeği Ürünlerini Bedesten’de Değerlendiriyor — Niğde Belediyesi

Niğde Belediyesi’yle Bayanlar El Emeği Ürünlerini Bedesten’de Değerlendiriyor

Niğdeli bayanlar bir yandan üretiyor bir yandan da el emeği ürünlerini satışa sunuyor. Niğde Belediyesi’nin öncülüğünde Bedesten’de kurulan El Emeği Göz Nuru Ürünler Pazarı kadınların ekonomiye katkıda bulunmasını sağlıyor.

Niğde Belediyesi’nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı Bedesten Çarşısı’nın bir bölümü, ihtiyaç sahibi ailelerin ücretsiz alışveriş yapabildiği Gönül Kapısı marketi olarak dizayn edildi.

Tarihi Bedesten Çarşısı’nın diğer bölümü ise “El Emeği Göz Nuru Eserler Pazarı” olarak hazırlandı. Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak Bedesten’de faaliyete geçen ‘’El Emeği Göz Nuru Ürünler Pazarı’’ ile bayanlar el emeği ürünlerinin sergi ve satışını yaparak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Bayanlar evde yaptığı sanatsal çalışmaları, geleneksel el işi ürünleri ve hediyelik eşya gibi birçok ürünü Bedesten’de sergileme ve satışa sunma imkanı buldu. Ürünlerini satmak isteyen her kadının en adil biçimde faydalanabilmesi için haftanın belirli günlerinde Tarihi Bedesten çarşısında yer alan localarda tezgah açma imkanı sunuldu. Karşılıklı yer alan localar sayesinde haftalık 50-60 bayana iş olanağı sunan Niğde Belediyesi bu konuda bayanlardan herhangi bir ücret de talep etmiyor.

Niğde ‘de ilk kez bayanlara özel bir çarşının kurulduğunu ifade eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’ Bayanlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımını daha çok sağlamak için böyle bir proje düşündük. Bu proje sayesinde kadınlarımız el emeği göz nuru ürünlerini değerlendirerek kazanca çeviriyor ve böylece aile bütçesine katkıda bulunuyorlar’’ dedi.

BAYANLARDAN BAŞKAN AKDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Tarihi Bedesten Çarşı’sında bayanlara böyle bir iş olanağı sağlanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, ‘’ Belediye sayesinde yaptığımız el emeği ürünleri burada tanıtabiliyor, satışa çıkarabiliyoruz. Dışarda hava şartlarından dolayı satış yapamıyorduk. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun burayı açtı. Bize bu fırsatı verdiği için Başkanımıza çok teşekkür ederiz’’ dediler.