Niğde’de Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek — Niğde Belediyesi

15 Temmuz’u unutmadık unutturmayacağız

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.  Sabah 08.00’de Ömer Halisdemir Meydanı’nda anı defterinin açılmasıyla başlayacak olan 15 Temmuz Etkinlikleri kapsamında anma koşusu, milli birlik yürüyüşü, demokrasi nöbeti, off-road gösterileri yer alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması, meydana kurulan dev platformdan canlı olarak izlenebilecek.

ANMA KOŞUSU

Niğde Belediyesi’nin Niğde Valiliği ile birlikte düzenleyeceği 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, 08.00’de Ömer Halisdemir Meydanı’na anı defterinin açılmasıyla başlayacak.  Niğde Belediyesi’nin Off-Road Kulübü ile birlikte düzenleyeceği “1. Ömer Halisdemir Off-Road Yarışları” için Niğde’ye gelecek olan arazi araçlarının Niğde ve Bor ilçesinde gösteri yapacağı 15 Temmuz etkinlikleri, 19.30’da 15 Temmuz Anma Koşusu ile devam edecek. Niğde Şehitliği’nden startı verilecek Anma Koşusu, Ömer Halisdemir Meydanı’nda son bulacak.

MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ

Saat 21.00’de ise “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü” düzenlenecek.  Milli Birlik Yürüyüşünün güzergahı Derbent Kavşağı ile Ömer Halisdemir Meydanı arasında olacak.

DEMOKRASİ NÖBETİ

15 Temmuz etkinlikleri kapsamındaki Demokrasi Nöbeti, saat 22.15’de Ömer Halisdemir Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından protokol mensupları günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapacak. Ömer Halisdemir Meydanı’na kurulan dev platformdan 15 Temmuz slayt gösterisi izlenecek.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması platformdan aynı anda canlı olarak izlenebilecek. 00.13’de sela okunacak ve sabah ezanına kadar demokrasi nöbeti devam edecek.

BAŞKAN AKDOĞAN: “UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

15 Temmuz’un unutulmaması ve unutturulmaması için etkinliklerin düzenlendiğini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ‘’ 15 Temmuz 2016’da Türk milleti bağımsızlık için, özgürlük için canını hiçe sayabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Canı pahasına meydanları dolduran vatandaşlarımız 15 Temmuz’un yıldönümünde yine sabahın ilk ışıklarına kadar meydanlarda olacak. Hemşehrilerimizle birlikte o geceyi anacağız. O günlerde gösterdiğimiz dik duruşu tutacağımız nöbette yine göstermiş olacağız” dedi.

OFF-ROAD YARIŞMASI

Niğde Belediyesi’nin, 15 Temmuz darbe girişiminin sembol ismi kahraman şehit Ömer Halisdemir’in anısına, Off-Road Kulübü ile birlikte düzenleyeceği Off-Road Yarışması 16 Temmuz Pazar günü Niğde Evleri yanındaki yarış pistinde gerçekleştirilecek.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Ömer Halisdemir Off-Road Yarışması için 30 il ve 15 ilçeden yüzlerce Off-Road tutkunu Niğde’ye gelecek. Türkiye’nin dört bir yanındaki off-road tutkunlarını Niğde’de buluşturacak olan Ömer Halidemir Off-Road yarışması için araçlar 15 Temmuz Cumartesi günü Niğde merkezdeki Ömer Halisdemir Meydanı’nda toplanacak. Pilotlar, araçlarıyla birlikte Şehit Ömer Halisdemir’in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyaret edecek.  Yaklaşık 100 aracın katılacağı yarış öncesinde standart, modifiye ve el yapımı off-road araçlarından oluşan yaklaşık 300 araçlık konvoy Niğde ve Bor ilçesinde gösteri yapacak. Şehir turunun ardından Gebere Barajı yakınlarındaki kamp alanında toplanacak olan araçlar, 16 Temmuz Pazar günü Niğde Evleri’nin kuzeydoğu kısmındaki pist alanında gerçekleştirilecek olan yarış saatini bekleyecek. 2 kilometre uzunluğundaki çamur, rampa, çukur ve virajlı yolda dereceye girebilmek için kıyasıya bir mücadeleye girecek olan pilotların mücadelesi 5 kategoride gerçekleştirilecek.