Ömer Halisdemir Anıtı’nın resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı — Niğde Belediyesi

Ömer Halisdemir Anıtı’nın resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı

Kahraman şehidimizin adı sonsuza kadar yaşatılacak

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in aziz hatırasını yaşatmak amacıyla Niğde Belediyesi tarafından şehidimizin adını taşıyan meydanda yaptırılan Ömer Halisdemir heykelinin resmi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene katılan şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti.

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi’yi alnından vurarak, kalkışmanın seyrini büyük ölçüde değiştiren ve yine darbeciler tarafından vurularak şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir anısına yaptırılan anıtın açılış töreni Ömer Halisdemir Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Açılış törenine Vali yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet  Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, İl Jandarma Komutan Vekili J. Yarbay İhsan Çanak, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Yıldız ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİT BABASINDAN BAŞKAN AKDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Törende ilk konuşmayı kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir yaptı. Niğde Belediye Başkanı’na teşekkür eden baba Halisdemir “Tüm Türk milletine teşekkür ediyorum. Yeni bebek sahibi olan annelerin yüzde 60’ı çocuklarına Ömer Halisdemir ismini verdiği için Anneleri unutmuyorum. Onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

ALLAH ÜLKEMİZE BİR DAHA BÖYLE BİR FELAKET YAŞATMASIN

Daha sonra kürsüye çıkan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise Türkiye’nin geçtiğimiz yıl yaşadığı hain darbe girişiminde 249 şehit verdiğini anımsatarak, “Şehitlerimizden biri de Niğdeli hemşehrimiz Ömer Halisdemir idi. Niğde Belediyesi olarak, Belediye binamızın önüne yaptırdığımız kent meydanının ismini Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı olarak değiştirdik. Bu ismi ölümsüzleştirme adına bugün de şehidimizin kendi adını taşıyan meydanda yaptırdığımız anıtın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Mekanları cennet olsun. Allah, ülkemize bir daha 15 Temmuz günü gibi bir gün yaşatmasın” şeklinde konuştu.

ÖZEGEN: “ANITTAN DERS ÇIKARSINLAR”

AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen ise konuşmasına “Umuyorum ve ümit ediyorum ki bir daha 15 Temmuz gibi bir felaketi Rabbim bu millete yaşatmasın” diyerek başladı. Özegen, Niğde Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür ederek, “Şehidimizin ve tüm şehitlerimizin adının ilelebet yaşamasına vesile olacak olan bu anıt, 15 Temmuz darbe girişimi ve ona kalkışan münafıkların kıyamete kadar unutulmayacak bir ibret vesilesi olarak bu anıttan ders çıkarılır” şeklinde konuştu.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek de 15 Temmuz’da göstermiş oldukları cesaretten dolayı tüm şehitleri rahmetle şükranla yadettiklerini belirterek, “Bu heykel, Ömer Halisdemir’in ve tüm şehitlerimizin hatırasını yaşatmak için dikilmiştir. Bu direnişi gelecek nesillere aktarmak için dikilmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından, Kahraman Şehit Ömer Halisdemir anısına Niğde Belediyesi tarafından yaptırılan anıtın açılışı gerçekleştirildi.

Beyaz yıldızın üzerinde bir elinde ay-yıldızlı Türk Bayrağı’mız, diğer elinde tabanca olan Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in 3 metre yüksekliğindeki heykelinin arka kısmında yer alan kırmızı renkli hilalde “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” ibaresi bulunuyor. 5 metre yüksekliğindeki Türk Bayrağı’nın üzerinde bulunan yıldızın en geniş yeri 4 metre 52 santim çapında. Anıtın yüksekliği ise 7 metre 25 santim olarak dizayn edildi. Traverten ile kaplanan Anıtın önünde bir cam bölme içinde şehidimizin özgeçmişinin olduğu bölüm bulunuyor.