Onur Günümüzü coşkuyla kutladık — Niğde Belediyesi

Onur Günümüzü coşkuyla kutladık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 83. Yıldönümü, kentte coşku ve heyecanla kutlandı.

Niğdelilerin ‘Onur Günü’ kutlama töreni, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Şubat 1934 tarihinde kente teşrif ederek, Niğdelileri onurlandırdığını anımsatan Başkan Akdoğan, her yıl 5 Şubat’ta Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin yıldönümünün coşkuyla kutlandığını belirtti. Milli Mücadele döneminde düşman işgali altında kalan pek çok yörenin kurtuluş günlerini kutladıklarını  belirten Başkan Akdoğan, Niğde’nin düşman işgaline uğramamasına rağmen, Niğdelilerin vatan savunmasında etkin rol oynadığını vurguladı. Düşmanın Pozantı-Ulukışla hattından öteye geçemediğini hatırlatan Başkan Akdoğan, “Bugün ilimize teşriflerinin 83. Yıldönümünü kutladığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Niğdelilerin  Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği bu kahramanlık karşısında  ‘Benim Niğde’ye alakam büyüktür. Niğde milli zaferin kazanılmasında en büyük dayanaklarımızdan biri idi. Niğdelileri her zaman sevmişimdir’ diyerek Niğde’ye ve Niğdelileri olan sevgisini göstermiştir” şeklinde konuştu.

Türk milletinin bu coğrafya üzerinde çeşitli saldırılara maruz kaldığını vurgulayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Dış güçler ve yerli işbirlikçileri, tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de, ülkemizin 2023 hedefine ulaşmasını engellemek için bu topraklar üzerinde çeşitli oyunlar oynamak istemektedir. Ancak Çanakkale ruhunu her zaman yüreğinde taşıyan aziz milletimiz  bu oyunların üstesinden gelecektir. 15 Temmuz’da yaşadığımız kanlı darbe girişimi karşısında da halkımız aynı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi istiklal ve istikbal mücadelesi vermiş, birlik ve beraberlik ruhu içinde hainlerin kirli oyununu bozmuştur. Bizim hiç kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Ancak bir karış toprağımıza göz dikenlerin karşısında da dimdik duracağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır” diye konuştu.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre illerden davet edilen gazeteciler cemiyeti başkanları, basın mensupları, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törende öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, Kültür Merkezi’ne geçerek burada Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları, Atatürk Kitapları ve Eski Niğde Fotoğrafları” sergisini gezdi.  Vali Ertan Peynircioğlu ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan serginin gezilmesinin ardından Atatürk Şeref Defteri’ni imzaladı.

Bu arada Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nin davetlisi olarak Niğde’ye gelen gazeteci -yazar Osman Altınışık da  Kültür Merkezi’nde, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerinin anlatıldığı “246” isimli kitabını imzaladı.