2018 Yılı Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gündemi

1. Yoklama

2.Belediyemiz Meclisinin 2018 yılı toplantı döneminin, 03.08.2018 tarihli Ağustos/2018 toplantısında alınan kararlara ait karar özetinin okunup tasvibi.

3. İlimiz Okul servis araçlarının taşıma ücretleri hususundaki Plan ve Bütçe Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

4. Yeni yapılan yaş sebze ve meyve hali içerisinde bulunan işyerlerinin kira bedelleri hususunda Plan ve Bütçe Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

5. İlimiz Kızıl Elma Parkında bulunan Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi kapalı halı saha ve kapalı kort tenis sahası kullanım ücretleri hususunun müzakere ve karara bağlanması.

6. Kentsel Dönüşüm Koruma Alanı sınırındaki D-4 yapı nizamlı adaların çevresindeki adalarla aynı yapı nizama getirilmesi talebi ile ilgili İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

7. Belediyemiz Meclisinin 01.06.2018 tarih ve 142 sayılı kararı ile onaylanan mülkiyeti mülk sahipleri adına Nuh AĞAN'a ait, ilimiz Merkez Şahinali Mahallesi 1520 ada 1 nolu parsele yönelik plan değişikliğine yapılan itiraz hususundaki İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

8. İlimiz Merkez sınırları içerisindeki bir sokağa "Şehit Abdulkadir ARAS" isminin verilmesi hususundaki İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

9. Mülkite Niğtaş Anonim Şirketine ait Yağdan Mevki 20N1 pafta 2181 ada 10,11,15 ve 16 nolu parsellerin mevcut imar durumu E:2.20 Hmax:50.50 konut kullanımıdır. Söz konusu taşınmazların yapı nizamı aynı kalacak şekilde konut kullanımının zemin ticari konut olarak değiştirilmesi talebi ile ilgili İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

10. Belediyemiz Meclisinin 01.06.2018 tarih ve 135 sayılı kararı ile mülkiyeti Emiroğlu Petrol adına Halit EMİROĞLU'na ait ,ilimiz Merkez Tepe Mahallesi 92 ada 22 nolu parsele yönelik alınmış red kararın yapılan itiraz hususundaki İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

11. İlimiz Merkez muhtelif mahallelerde belirlenen noktalara yerleştirilmesi planlanan trafolara yönelik imar komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

12. İlimiz Yağdan Mevki Melle Parkı ve çevresinde ekli krokide gösterilen bölgede revizyon yapılması hususundaki İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

13. İlimiz Sarıköprü Mevki 759 ada çevresinde bulunan kavşağa yönelik yapılmış olan çalışmanın imar planlarına işlenmesi hususundaki İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

14. İlimiz Sarıköprü Mevki ekli krokide gösterilen 15 metrelik yolun mevcutta bulunan ağaçlık alanı kurtaracak şekilde yeniden düzenlenmesi hususundaki İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

15. Mülkiyeti Eyüp DOĞRUL'a ait İlimiz Yağdan Mevki 42 ada 18,19 ve 20 (Şimdiki 76) nolu parsellerde yapılan 07.04.2017 tarihli plan değişikliğine yönelik Aksaray İdare Mahkemesinin 2017/1352 Esas sayılı dosyasıyla açılan davaya 22.06.2018 tarihli ara karar gelmesi sebebiyle plan değişikliği yapılması hususundaki İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

16. İlimiz Kırbağları Mahallesi 2. Etap olarak belirlenerek Belediyemiz Meclisinin 06.01.2016 tarihli oturumunda onaylanarak yürürlüğe giren Kırbağları-Yağdan İmar Planının 2. Etabına Aksaray İdare Mahkemesinin 2017/1322 Esas sayılı dosyasıyla açılan davaya mahkeme tarafından 21.06.2018 tarihli kararla yürütmeyi durdurma kararı verilmiş olup, konuyla ilgili İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

17. İlimiz Merkez Kumluca Mevki 139 ada 1 parselin mevcut imar durumu Resmi Kurum Alanıdır. Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan taşınmazın imar durumunun ekli krokide gösterildiği şekilde değiştirilmesi talebi ile ilgili İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

18. Medaş'ın İlimiz merkez 679 ada 124 nolu parsel önündeki trafo yerinin değiştirilmesi talebi ile ilgili İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

19. İlimiz Kumluca Mevki ekli krokide gösterilen sınır içerisinde revizyon imar planı ve uygulama imar planı yapılması hususundaki İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması.

20. Niğde S.S 51 Nolu Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanlığının yolcu ücretlerinin yeniden düzenlenmesi hususundaki talebinin müzakere ve karara bağlanması.

21. Şehir İmar planında tadilat,talep ve tekliflerin görüşülüp karara bağlanması.

22. Dilek ve temenniler.

23. Kapanış.