Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi — Niğde Belediyesi

Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi

Düzenli Katı Atık Depolama tesisi ile özellikle yaz aylarında yaydığı koku ile büyük şikâyetlere neden olan Efendibey Mahallesi bölgesinde ki vahşi çöp depolama alanı da kaldırılmış olacak.

Projenin hayata geçirilmesi sonucunda birliğe üye belediyelerinin sınırları içerisinde üretilen evsel katı atık ve sterilize edilen tıbbi atıklar düzenli olarak depolanacak.

Uygulama Projesi çalışması kapsamında, kişi başına üretilen katı atık ve tıbbi atık miktarları ve geri kazanılacak ambalaj atıkları miktarları esas alınarak geleceğe dönük nüfus ve atık projeksiyonları oluşturulmuş ve birinci etap için en az 8 yıl, ikinci etap için en az 9 yıl ve üçüncü etap için de en az 11 yıl hizmet verecek şekilde üç kademeli bir tesis inşa edildi. % 100’ü tamamlanan Katı Atık Düzenli Depolama tesisi 28 yılda yaklaşık 2.500.000 m³ atık depolanabilecek.

Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi : 8 Milyon 500 Bin Türk Lirası