T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
NİĞDE’Yİ HER YÖNÜYLE TANITACAK OLAN FESTİVAL DOLU DOLU GEÇİYOR
Niğde Belediyesi’nin Niğde Valiliği ile birlikte düzenlediği 4. Gastronomi Festivali, yoğun katılım ve renkli görüntüleri ile muhteşem bir başlangıç yaptı. Niğde’ye has ürünlerin sergilendiği stantların yer aldığı festival alanını tıklım tıklım dolduran vatandaşlar, birbirinden farklı etkinlikler ve ünlü sanatçıların konserleri ile festival heyecanını doya doya yaşıyor.
BÜYÜK FESTİVAL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI
Kentin yöresel ürünleri, gastronomi unsurları ile tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin Türkiye’ye ve tüm dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenen festival için Derbent Kavşağı’nda bir araya gelen il protokolü ve vatandaşlar, kortej halinde festival alanına kadar yürüdü.
AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN İLGİ
Niğde Belediyesi Kültür Merkezinin yanındaki konser alanında düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterisinin ardından Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve Niğde Belediyesi davul ritim kursiyerleri gösteri sundu.
NİĞDE’NİN 40 ÜRÜNÜ COĞRAFİ İŞARET ALABİLECEK KAPASİTEDE
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, kentin gastronomi açısından zengin bir il olduğuna dikkati çekti. Niğde’ye has 6 ürünün coğrafi işaret aldığını anımsatan Vali Çelik, en az 40 ürünün daha coğrafi işaret alabilecek özelliklere sahip olduğunu vurguladı.
“NİĞDE’Yİ HER YÖNÜYLE TANITMAYI AMAÇLIYORUZ”
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise 3 yıl önce Patates Festivali, ardından Elma Festivali olarak düzenledikleri yöresel ürünler festivalini geçen yıl bir adım daha ileriye taşıyarak 3. Gastronomi Festivali adı altında düzenlediklerini hatırlatarak, bu yıl da kapsamını genişlettikleri ve 9 gün 4. Gastronomi Festivalini gerçekleştiriyor olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Festivali düzenlemekteki amaçlarının sadece Niğde’nin yeme içme kültürü ve gastronomi unsurları değil, aynı zamanda 10 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Medeniyetler Şehri Niğde’yi hem tarihi ve turistik değerleri ile hem doğal güzellikleri ile hem sanayi ve ekonomisi ile önce Niğdelilere, sonra Türkiye’ye ve ardından tüm dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı.
TABAL GASTRONOMİ EVİNİN ARDINDAN YENİ BİR YATIRIM DAHA GELİYOR
Niğde’nin jeopolitik olarak binlerce yıl öncesinden bile gastronomi ve yeme içme kültürü açısından önemli bir bölge olduğunun tespit edildiğini aktaran Başkan Özdemir, milattan önce bu topraklarda hüküm sürmüş olan Tabal Krallığının da bölgesinde yeme içme kültürü ile ön plana çıkan bir medeniyet olduğunu vurguladı. Başkan Özdemir, “Bu gerçeklikten hareketle Niğde’mizin ve çevresinin tüm gastronomi unsurlarını içinde barındıran Tabal Gastronomi Evi’ni açtık. Burada geçmişten günümüze Niğde’ye has yiyecek ve içecekleri hem yöre halkına hem de yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuyoruz ve çok olumlu dönüşler alıyoruz. Yakın zamanda restorasyonunu tamamlamak üzere olduğumuz Kadıoğlu Konağı’nda ise gastronomi ile alakalı daha geniş kapsamlı bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Amacımız, Niğde’mizin yemeklerini, yöresel ürünlerini tüm dünyaya tanıtmaktır” diye konuştu.
NİĞDE DÖNÜŞÜYOR, GELİŞİYOR VE GÜZELLEŞİYOR
Niğde’nin her geçen yıl dönüşüp geliştiğini ve güzelleştiğini vurgulayan Başkan Özdemir, Ankara-Niğde otoyolunun açılmasının ardından sanayicilerin Niğde’ye olan ilgisinin arttığını Bor ve Niğde merkezdeki Organize Sanayi Bölgelerinin genişleme çalışmalarının tamamlandığını, Kayseri yolu üzerine kurulacak olan yeni Organize Sanayi Bölgesi’ndeki altyapı çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.
TURİZMDE DE ATILIM YAPACAĞIZ
Niğde’nin sanayi ve tarım alanında her geçen gün geliştiğine işaret eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, turizmde de gelişmesi için her türlü çabayı gösterdiklerini, Niğde Kalesi ve Çevresi Korumu ve Yenileme Projesi ile Niğde Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında bölgenin önemli bir cazibe merkezi olacağını kaydetti.
FESTİVAL ALANINDA 250 ÇADIR KURULDU
Organizasyonun bütçesine ilişkin açıklamada da bulunan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, festival alanına 250’nin üzerinde çadır kurulduğunu, organizasyon bütçesinin tamamına yakınının ise esnaf tarafından karşılandığını belirtti.
RENKLİ ETKİNLİKLER
Niğde’nin dillere destan tavasını, Bor’un söğürmesini, Çamardı’nın dondurma ve halka tatlısını, Ulukışla’nın Darboğaz kirazını, Çiftlik’in tandırda kuru fasulyesini, Altunhisar’ın çileğini ve yüzlerce yöresel ürünü tanıtacakları festivalin 19 Ekim’e kadar devam edeceğini hatırlatan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yemek yapma ve yemek yapma yarışmaları, paneller, gastronomi avı, workshoplar, atölyeler, sergiler, gastro şovların yanı sıra birbirinden ünlü sanatçıların vereceği konserlerle renklenecek festivali, gelecek yıllarda da devam ettireceklerinin müjdesini verdi.
Açılış konuşmalarının ardından İl Protokolü yöresel sokak lezzetlerinin tanıtıldığı stantlar ile kadın kooperatiflerinin yöresel ürünlerinin yer aldığı stantları gezdi. Vali Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ile protokol üyeleri stant ziyaretleri sırasında vatandaşlara patates kızartması ikram etti.
TUĞÇE KANDEMİR, NİĞDELİ HAYRANLARINI COŞTURDU
Dolu dolu geçen festival kapsamında akşam saatlerinde ünlü sanatçı Tuğçe Kandemir, Niğdeli hayranlarına unutulmaz bir konser verdi. Festival alanının tıklım tıklım dolduğu konser öncesinde, kürsüye çıkarak vatandaşlara hitap eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde’yi her yönüyle geliştirerek, bu kenti mutlu insanların yaşadığı şehir haline getirmeye kararlı olduklarını vurguladı.
PANELLER, YEMEK YARIŞMALARI…
Festivalin ikinci gününde ise 100. Yıl Mübadele Programı, söyleşiler, Workshoplar, Niğde yemekleri fotoğraf sergisi, vefa mutfağı, panel, gastronomi rekoru denemesi, gastronomi avı, yemek yeme ve yemek yapma yarışmaları, bilgi yarışması, gastro şov etkinliği ve gala yemeği ile devam ediyor.
FESTİVAL DOLU DOLU GEÇİYOR
Festivalin üçüncü günü olan yarın ise (13 Ekim), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) bünyesindeki dernekler çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği (NİGAMUD) bünyesindeki şefler ise Workshop etkinliği ile festivale renk katacak. Ayrıca Niğde Belediyesi ve festivale katılan firmalar tarafından katılımcılara ikramlar sunulacak. Yemek yeme yarışması ve yemek yapma yarışmalarının ardından sanatçı Umut Kaplan konser verecek.
4. Gastronomi Festivali kapsamında 14 Ekim’de Sancak, 15 Ekim’de Ayna, 16 Ekim’de Lara, 17 Ekim’de Arzu Akdaş, 18 Ekim’de Ceza ve 19 Ekim’de Hakan Altun konseriyle festival sona erecek.
Niğde Belediyesi
Niğde Belediyesi